sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Viimeistä viedään

En ees enää jaksa luetella mitä teen viimestä kertaa Barcelonassa. Mutta sen kerron että lämpöasteita on reilu 25 ja aurinko porottaa joten rannallehan sitä on suunnattava.
Joka ikisen ihmisen kohalla jolle oon joutunut sanoon näkemiin,haikeus on vaan lisääntynyt. Vielä en tiiä palaanko Barcelonaan ja jos palaan niin kuinka pian. Mutta jos oon puoli vuotta pois niin unohtaako ihmiset mut? Inhoan tulla unohdetuks ja rakatan sitä kun ihmiset sanoo:"nähdään vielä maanantaina ennen ko lähet,vielä ei tarvii hyvästellä."

Hyvin on tullu tässä viiden kuukauden aikana opittua espanjalaisia tapoja:aamupalan nautin töissä ja riittää pelkkä kahvi ja croissantti,illallinen nautitaan helposti yhdeksän jälkeen, pari kaljaa on hyvä idea mihin aikaan päivästä vaan,kymmenen minuutin myöhästyminen ei merkkaa mitään ja lounaaks nautitaan jotain kevyttä. Yks asia mistä oon ylpee on että nykyään käytän pankkiautomaattia espanjaks. Minun mielestä kaks varmaa merkkiä siitä että on oppinu kielen on,että ymmärtää vitsit espanjaks ja nostaa rahaa espanjan kielellä. Pankkiautomaatti on merkki koska se on virallista kieltä ja virallisia toimintoja joten on tärkeetä ymmärtää mitä tapahtuu ja jos pystyy luottamaan espanjaansa niin paljon että käyttää sitä virallisena kielenä on kielen taso hyvä.

Tässä viimeset kaks viikkoo (siis siitä lähtien ko sain opparin palautettua) oon yrittänyt tehdä mahollisimman paljon kaikkee;maistella churroja,mojitoja,erilaisia ravintoloita,käydä eri paikoissa ostoksilla... Kuvia oon ottanu kaikkialla joten postauksia on tulossa myöhemmin runsaasti. Suomessa masennuksen hetkinä rupeen käymään kaikkee läpi ja purkaan fiiliksiä. Nyt nauttimaan varvassandaalikelistä.


I have only couple days left here in Barcelona and for my luck today is 25 degrees and sunny. That obligates me to go to the beach ;) I have already started to say goodbyes to the people I wont see anymore and any new goodbye makes me feel sad. I don't know if I am coming back to Barcelona and if I am coming,when I am coming. If it takes half a year,do the people forget me?
In five months I have learned any Spanish habits; I have my breakfast at work and just coffee and croissant is enough,dinner is fine to eat after nine,beer is good idea at any time in a day,being late ten minutes is normal and lunch is always light. I have also learned to use cash machine in Spanish which makes me really proud of my Spanish.
After I returned my thesis,basically last two weeks,I have been trying to do as many new things a possible;new restaurants,mojitos,churros,shopping... I have been taking many pictures and when I am back to Finland I will show all the places I have found in here. But now is time to go to enjoy the weather of the flip-flops ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti